Ən faydalı alma bişmiş və ya qaynadılmışdır- yeməklər və desertlərlə əla gedir
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 17:08 11.11.2024
Alma ilə sınaqdan keçirə biləcəyiniz reseptlərin sayı kifayət qədər çoxdur. Yaxşı, hər yerdə yeməklərə və desertlərə uyğun gələn bişmiş almanın nə qədər faydalı olduğunu bilirsinizmi?
Yaşıl, sarı və qırmızı alma özünəməxsus dadlıdır və həm normal, həm də bişmiş formada çox faydalıdır. Bəzi meyvə və tərəvəzlərin qida dəyəri bişdikdə azalır, ona görə də mütəxəssislər onları bişirmədən istehlak etməyi məsləhət görürlər.
Lakin alma bişəndə həm dadlı olur, həm də sağlam olur. Bəs, almanın insan sağlamlığına nə kimi faydaları var?
1- Dərini gözəlləşdirir
Almanı qaynadıb suyu içsəniz və bunu müəyyən aralıqlarla etsəniz, dərinizin zamanla daha yaxşılaşdığını müşahidə edə bilərsiniz.
2- Arıqlamağınıza kömək edir
Başqa bir üsul alma və təzə zəncəfilin birlikdə qaynadılmasıdır.
Zəncəfil və alma birlikdə istehlak edilən zaman qarın bölgəsindəki yağları əritməkdə və qəbizliyi aradan qaldırmaqda təsirlidir.
Alma və soğanı birlikdə qaynadarkən əldə etdiyiniz qarışıq zəncəfil qarışığı kimi arıqlamağınıza kömək edir.
3- Anemiyaya yaxşı gəlir
Yenə alma və qəhvəyi şəkəri birlikdə qaynadıb suyu içmək qan azlığı problemini həll edir. Əgər anemiya probleminiz varsa, bu kombinasiyadan faydalana bilərsiniz.
Mənbə: Pembe Nar
Nigar Səmədli