Hər axşam bir kasa qatıqla yeyin! Həzm sistemini tənzimləyir və xolesterini aşağı salır!

Bölmə: Maraqlı › ,
Tarix: 22:26 16.01.2024

Görünüşünə görə cəfəriyə bənzəyən keşniş otu yeməklərdə və souslarda istifadə edilir və müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə tez-tez seçilir. Kizni kimi də tanınan keşniş elmi olaraq Coriandrum sativum L kimi tanınır. Çin cəfəri kimi də tanınır. Bu dərmanı istehlak etmək bir çox sağlamlıq problemini müalicə edə bilər.

 

Həkiminizlə məsləhətləşmədən istifadə etməyin.

 

Hər gecə bir kasa qatıq və keşniş qarışığı istehlak etmək, həzm sisteminə dostcasına təkan vermək və xolesterol səviyyələrini balanslaşdırmaq üçün əla bir yoldur. Qatığın probiotik xüsusiyyətləri və keşnişin antioksidant gücü ilə birləşən bu ikilinin bir çox faydası var.

 

KEŞNİŞİN FAYDALARI NƏDİR?

Keşnişin məlum faydaları aşağıdakılardır;

•Antioksidant mənbəyidir.

•Xolesterolu balanslaşdırır.

•Damar və ürək sağlamlığını qoruyur.

•İltihabı aradan qaldırır.

•Həzm sistemini tənzimləyir.

•Mədə pozğunluğuna yaxşı gəlir.

•Mədə kramplarını aradan qaldırır.

•Bədəndən toksinləri çıxarır.

•Yuxusuzluğa yaxşı gəlir.

•Stressi aradan qaldırır.

•Ağız qoxusunu aradan qaldırır.

 

KEŞNİŞİN ZƏRƏRLƏRİ VARMI?

Keşnişin zərərləri demək olar ki, yoxdur, lakin hər hansı bir məhsulun həddindən artıq istehlakında olduğu kimi, keşnişin həddindən artıq istehlakında da bəzi problemlər yarana bilər. Keşnişin həddindən artıq istehlakı allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Günəş yanığı riskini artıra bilər.

 

Hamilə qadınların istifadə etməməsi tövsiyə olunur.

 

Keşniş toxumu ilə qatıq

Yatmazdan əvvəl istehlak etdiyimiz sağlam qidalar bütün gecə bədənimizi bərpa etməyə kömək edə bilər. Qatıq istehlak edilməsi tövsiyə olunan qidalar arasındadır. İçərisinə keşniş toxumlarını qarışdıraraq daha faydalı edə bilərsiniz.

 

KEŞNİŞ ÇAYI NECƏ HAZIRLANIR?

Keşniş çayı üçün lazım olan maddələr:

1 stəkan qaynadılmış su,

1 çay qaşığı əzilmiş keşniş.

 

Hazırlanması: 1 stəkan qaynadılmış suya 1 çay qaşığı xırdalanmış keşniş toxumu əlavə edin və 10 dəqiqə dəmləyin. Gündə 1 stəkan içə bilərsiniz.

 

Aynur Babayeva