Mikrodalğalı sobadan istifadə edənlər bir daha düşünsünlər
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 18:08 15.11.2024
Mətbəxdə ən çox seçilən köməkçi cihazlardan biri mikrodalğalı sobadır. Yeməkləri tez qızdırmaqda və ya bişirməkdə böyük rahatlıq təmin edir. Bununla belə, praktik bir həll təklif etsə də, bəzi qidaların mikrodalğalı sobada qızdırılması ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Bir sözlə, hər yeməyi mikrodalğalı sobada qızdırmaq olmaz.
Mikrodalğalı sobalar yeməyi tez qızdırmaqda təsirli olur. Bununla belə, bəzi qidalar mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda qida dəyərini itirir və ya təhlükəli maddələrə çevrilə bilir. Sağlamlığınızı riskə atmamaq üçün bu qidaları mikrodalğalı sobada qızdırmağı ağlınıza belə gətirməyin.
Mikrodalğalı sobada qaynadılmış yumurta qızdırmağı düşünürsünüzsə, yenidən düşünmək istəyə bilərsiniz.
Yumurtanın içindəki su qızdırıldıqda buxarlanır və içərisinə yığılır. Bu, yumurtanın partlamasına səbəb ola bilər.
Mikrodalğalı sobada pomidor və ya pomidor sousunun qızdırılması kiçik partlayışa səbəb ola bilər.
Tərkibində yüksək maye olan pomidorlar qızdırıldıqda içərisində buxar yığıldığı üçün fışqıra və ya partlaya bilər.
Mikrodalğalı sobada balı qızdırmaq onun qida dəyərini tamamilə məhv edə bilər.
Balın yüksək temperatura məruz qalması onun tərkibinin pisləşməsinə və zəhərli komponentlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Mənbə: Pembe Nar
Nigar Səmədli