Almanı uzun müddət saxlamağın yolları
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 20:20 21.11.2024
Gündəlik həyatda hər kəsin tez-tez istehlak etdiyi alma, tez xarab olmayan meyvələrdəndir. Həzm sisteminə təsirli faydaları olan alma, düzgün saxlama şərtlərinə əməl edilmədikdə çürüməyə başlaya bilər.
Bəs, almanı ən sağlam şəkildə necə qoruya bilərik ?
Təravətini saxlaya bilən və uzun müddət saxlanıla bilən alma, demək olar ki, hər gün istehlak edilən sağlam meyvələrdəndir. Ancaq saxlama şəraitindən asılı olaraq, çürüməyə və ya yumşalmağa başlaya bilər. Əzilmiş alma digər almaların tez xarab olmasına səbəb ola bilər.
Alma otaq temperaturunda qısa müddət ərzində saxlanıla bilsə də, uzunmüddətli saxlama üçün ən yaxşı üsul soyuducu anbardır.
Almalar bir qutuda və ya plastik torbada soyuducuda saxlanıla bilər. İdeal olaraq 0-4°C arasında və nəmli mühitdə saxlanmalıdır. Beləliklə, yetişmə prosesi ləngiyir və onun təravəti qorunur.
Almaların çürüməyə başlayan çürük hissələrini ayırıb quruda bilərsiniz.
Beləliklə, qış üçün çay hazırlaya biləcəyiniz sağlam almaları ehtiyata qoya bilərsiniz. Təbii günəş işığında və ya elektrik quruducularının köməyi ilə dilimlənib qurudula bilər. Meyvənin içindəki suyun buxarlanmasına imkan verməklə, mikrobların inkişafını dayandırır və almanı uzun müddət quru vəziyyətdə saxlaya bilərsiniz.
Almalar birbaşa soyulur, dilimlənir və dondurulur və ya əvvəlcə şəkər və ya askorbin turşusu ilə qarışdırılır və dondurulur.
Dondurulmuş almaları desertlərdə, içkilərdə və bir çox bişmiş reseptlərdə istifadə edə bilərsiniz. Şəkərlənmiş alma dilimləri bir az şəkərlə qarışdırılır və müxtəlif desertlərdə istifadə üçün dondurulur.
Mənbə: Pembe Nar
Nigar Səmədli