Çörəyin qəliblənməsinin qarşısını necə almaq olar?
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 23:41 03.07.2024
Səhər və şam yeməyinin əvəzolunmazı olan çörək, təəssüf ki, tez bir zamanda kiflənir. Çörəklərinizin ömrünü uzatmaq və daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün tətbiq edə biləcəyiniz praktik üsullar var. Çörəyinizin qəliblənməsinin qarşısını almaq üçün görəcəyiniz sadə ehtiyat tədbirləri ilə tanış olun!
1. ÇÖRƏKLƏRİNİZİ DONDURUN
Əvvəlcə çörəyi hissələrə və ya dilimlərə bölün. Dondurulmuş çörəyi kəsmək asan olmadığı üçün onları əvvəlcədən dilimlərə bölmək məna kəsb edir. Çörək dilimlərini mumlu kağıza və ya alüminium folqaya bükmək çörəyin nəmini saxlamağa kömək edir və dondurucuda yanmasının qarşısını alır. Yumşaq çörək üçün dilimlərin bir-birinə yapışmaması üçün onların arasına çörək kağızı qoya bilərsiniz. Sonra çörəyinizi soyuducu torbaya qoyun. Hər dəfə bir dilim satın aldığınız zaman, mümkün qədər çox hava çıxarmaq üçün dondurucu çantanı qatlayın və bağlayın. Bu şəkildə çörək altı aya qədər təzə qalır.
2. QURU SAXLAMA SAHƏSİ YARADIN
Çörək çörəyi almaq prioritet həll yolu ola bilər. Çörək çörəyini sərin yerdə, kif böyüməsini təşviq edə bilən qızdırıcılardan uzaq bir yerə qoyun. Kif sporları oksigendə yaşadığı üçün çörəyin çoxalmasının qarşısını almaq üçün hava keçirməlidir. Həmçinin, nəm əllərlə çörəyə toxunmaqdan çəkinin və heç vaxt ətrafına nəmliyi görünən bir çörəyi möhürlənmiş torbaya qoymayın. Bu nəm otaq temperaturunda qaldıqda kif böyüməsini sürətləndirir. Çörəyi soyuducuda saxlamaqdan çəkinmək də vacibdir. Soyuducunun temperatur diapazonu kif inkişafının qarşısını almağa kömək edə bilər, eyni zamanda çörəyin daha tez köhnəlməsinə səbəb olur.
3. DAHA UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖRƏYİN HAZIRLANMASI
Reseptinizə turş xəmiri əlavə edin. Turş xəmir çörəyin turşuluğunu artıraraq kif və bayatlaşmanın qarşısını alır. Daha sıx bir çörək növü də kömək edə bilər. Xırtıldayan qabığı olan sıx bir çörək daha yavaş qəliblənir. Xəmirə daha çox un əlavə etmək sıxlığı artırır. Çörəyinizə təbii konservantlar əlavə etməyi unutmayın. Lesitin və ya askorbin turşusu kimi təbii konservantlar xəmirin nəmini saxlamağa və maya və kif sayını azaltmağa kömək edir. Sarımsaq, darçın, bal və ya mixək kimi inqrediyentlər də kiflə təbii mübarizəni təmin edə bilər, lakin onlar həm də çörəyinizə ləzzət qatacaq.
Mənbə: WikiHow