Təbiətdə yetişdirilən pulsuz vitamin...
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 16:45 16.09.2024
Dünya səviyyəsində 'super meyvə' olaraq təyin olunan 'ictimai meyvə', tərkibindəki C vitamini miqdarı ilə diqqət çəkir. Super meyvənin bədənə təsiri budur.
Bədənin müqavimətini artırmaq və xəstəliklərə qarşı qoruyucu qalxan yaratmaq üçün qida əlavələri lazımdır. Bəzi meyvə və tərəvəzlər bu boşluğu doldurmaq üçün mükəmməldir.
Kamu Kamu, cacari və ya camocamo kimi tanınan meyvə, Kolumbiya və Braziliyanın yağış meşələrində böyüyən xüsusi Amazon meyvəsidir. Adətən limon və portağal qarışığına bənzəyir. Özünəməxsus turşluğu olan bu meyvə tərkibindəki C vitamini ilə digər qida maddələrini üstələyir.
Tropik iqlimlərdə bitən kumquat meyvəsi orqanizm üçün çox faydalıdır. Tərkibindəki yüksək C vitamini və sağlamlığa faydaları ilə son vaxtlar gündəmə gəlməyə başlayıb. Kamut təzə çəkisindən təxminən 60 dəfə çox C vitamini ehtiva edir.
Kumquat meyvəsindəki antioksidantlar bu sərbəst radikalları zərərsizləşdirərək xərçəng, ürək xəstəliyi və digər xroniki xəstəliklər riskini azalda bilər. Müntəzəm olaraq kumquat istehlak edən insan daha sağlam və gənc dəriyə sahib ola bilər. Bu meyvə dəri sağlamlığını dəstəkləyir və qırışların əmələ gəlməsini gecikdirir.
Kamu camu giləmeyvə də iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Orqanizmdə iltihabı azaldaraq artrit, astma və digər iltihablı xəstəliklərin simptomlarını aradan qaldırır. Məsələn, artritdən əziyyət çəkən bir şəxs kumu meyvəsini istehlak edərək oynaq ağrılarını və iltihabı azalda bilər.
Bundan əlavə, kumquat meyvəsi qaraciyərin sağlamlığını dəstəkləyir. Qaraciyər orqanizmimizi toksinlərdən təmizləməkdə mühüm rol oynayır. Qaraciyər sağlamlığını qorumaq orqanizmi böyük ölçüdə qorumaq deməkdir. Müntəzəm olaraq istehlak etməklə qaraciyər problemləri riskini azalda bilərsiniz.
Kamu Kamu meyvəsi də ruh sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Kumu meyvəsinin istehlakı, xüsusilə depressiya və narahatlıq kimi psixi sağlamlıq problemlərindən əziyyət çəkən insanlar üçün təbii bir müalicə üsulu ola bilər. Serotonin istehsalını artırır, onu daha effektiv edir.
Mənbə: Pembenar
Nigar Səmədli