Hər gün bir ovuc yeyin, yaddaşı gücləndirir..
![](/sekil.php?w=450&h=0&zc=1&src=/upload//202502/9142394_8.jpg)
Tarix: 22:00 11.02.2025
Beyin sağlamlığı ümumi həyat keyfiyyətimizə birbaşa təsir edən mühüm amildir. Son illərdə aparılan araşdırmalar göstərir ki, yemək vərdişlərimiz beyin funksiyalarında mühüm rol oynayır. Xüsusilə qoz-fındıq, tərkibindəki təbii yağlar və qida maddələri ilə beyin sağlamlığını dəstəkləyən əla bir qaynaq olaraq seçilir.
Fındıq beyin funksiyasını yaxşılaşdıran omeqa-3 yağ turşuları, E vitamini, maqnezium və antioksidantlarla zəngindir. Müntəzəm olaraq istehlak edildikdə, yaddaş, konsentrasiya və ümumi zehni performansı yaxşılaşdıra bilərlər.
Fındıq, xüsusilə qoz və badam kimi növlər omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Omeqa-3 yağ turşuları beyin hüceyrələrinin strukturunu gücləndirən və sinaptik ötürülməni yaxşılaşdıran təsirlərə malikdir. Bu şəkildə müntəzəm olaraq istehlak edildikdə yaddaş və öyrənmə proseslərini dəstəkləyirlər.
Badam və fındıq kimi qoz-fındıq E vitamini və digər antioksidantlarla zəngindir. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq ümumi bədən sağlamlığını dəstəkləyir, beyin hüceyrələrini qoruyur və yaşlanma prosesini ləngidir və təsirini gecikdirir. Bu səbəbdən onlar idrak funksiyalarını qorumaq üçün çox vacibdirlər.
Mənbə: pembe nar
Nigar Səmədli