Qovun toxumu mədə dərmanı kimidir!

Bölmə: Maraqlı › ,
Tarix: 10:55 20.08.2024

Yay aylarında tez-tez istehlak edilən qovun, tumları çıxarılaraq süfrəyə verilir.

Atılan toxumların mədə problemlərinə yaxşı olduğunu bilirdinizmi ?

Yeməkdən sonra şişkinliyi azaltmaq üçün mütləq cəhd edin.

Tərkibindəki komponentlər sayəsində sağlamlıq üçün faydalı olan qovun toxumu ən az meyvəsi qədər təsirlidir. Tərkibindəki maddələr sayəsində yeməkdən sonra istehlak edilməsi tövsiyə olunur. Bu toxumun şişkinliyi azaldan təsirləri bunlardır.

Qovun toxumlarında yüksək miqdarda protein və lif var. Protein bədəninizin əzələ quruluşunu dəstəkləyərək immunitet sistemini gücləndirir. Səhər yeməyində bir ovuc qovun toxumu yedikdə gün boyu enerjili hiss edə bilərsiniz.

Qovun toxumlarında ürək sağlamlığınızı dəstəkləyən omeqa-3 və omeqa-6 yağ turşuları var. Bu yağ turşuları xolesterin səviyyəsini balanslaşdıraraq infarkt və damar tıxanması riskini azaldır. Qan dövranınızı tənzimləyərək ürək sağlamlığınızı da qoruyur.

Qovun toxumları aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərinizi balanslaşdırmağa kömək edir. Bu diabet xəstələri üçün xüsusilə vacibdir. Qan şəkərinizin birdən qalxıb düşməsinin qarşısını alır. Bu ümumi problemi azaltmaq üçün onu istehlak edə bilərsiniz.

Qovun toxumlarında həzm sisteminizin düzgün işləməsini təmin edən fermentlər və lif var. Beləliklə, bağırsaq hərəkətlərinizi tənzimləyir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır. Qovun toxumları mədə turşusunu balanslaşdırmağa kömək edir.

Mədə turşusunun həddindən artıq istehsalı mədədə yanma və şişkinliyə səbəb ola bilər. Yeməkdən sonra mədənizdə yanma hissi hiss edirsinizsə, bir neçə qovun toxumu yemək turşu səviyyəsini tarazlaşdıraraq rahatlamanıza kömək edə bilər. Xüsusilə ağır və yağlı yeməklərdən sonra artan mədə turşusunun yaratdığı narahatlığın qarşısını alacaq.

Qovun toxumları bağırsaqlarınızın qazı daha asan xaric etməsinə şərait yaradır və beləliklə, şişkinlik hissini azaldır. Yeməkdən sonra qarında şişkinlik və qaz ağrısı hiss edirsinizsə, qovun toxumlarını çeynəmək bu problemi aradan qaldıra bilər.

Qovun toxumlarının tərkibində olan fermentlər qidanın daha sürətli və daha effektiv həzm olunmasına kömək edir. Həzm fermentləri mədədə qidaların parçalanmasını sürətləndirərək şişkinlik hissini azaldır.

Nigar Səmədli