Qəhvənin köpürmüş hissəsi qəhvənin qaymağıdır
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 23:17 05.12.2023
Yaxşı türk qəhvəsi əldə etməyin yolu qəhvə dənələrinin gəldiyi torpaqdan başlayır. İdeal dadı olan bir Türk Qəhvəsi əldə etməyin bir çox hiyləsi var. Türk Qəhvəsi üçün ən uyğun seçim Yəmən bölgəsindən və Braziliyanın Rio Minasından olan paxlalardır.
Bununla belə, son illərdə xərclərlə bağlı inkişaflara görə, Braziliyadan gələn paxlaların 99 faizi türk qəhvəsinin hazırlanmasında istifadə olunur. Əslində, türk qəhvəsi istənilən qəhvə dənəsindən hazırlana bilər, amma burada önəmli olan qəhvənin üyüdülməsi və qovrulmasıdır. Ən yaxşısı onu toz halına salmaqdır. Türk Qəhvəsinin otaq temperaturunda su ilə hazırlanmalı olduğunu vurğulayan Sam Çeviköz sözlərini belə davam etdirdi: suyu və qəhvəni əlavə etdikdən sonra bir az qarışdıra bilərsiniz. Aşağı odda qoyub qarışdırmağa davam edə bilərsiniz. Yavaş-yavaş qəhvə bişirməklə çox gözəl krem əldə edə bilərsiniz. "Türk Qəhvəsindəki köpükdən danışmaq çox doğru bir ifadə deyil" deyən Çeviköz, "Qəhvənin köpüklənən hissəsi əslində qəhvənin qaymağıdır" dedi.
Mənbə:habertürk
Tərcümə etdi:Sayad Qoşnalıyeva