Göyərtilərin üstünə qoyanda təzə qalır!

Bölmə: Maraqlı › ,
Tarix: 23:23 11.03.2024

Kahı, kahı, yerkökü, soğan, cəfəri və şüyüd kimi salat maddələrini günlərlə təzə saxlamaq üçün sadə bir məsləhət var. Burada hər evdə olan material var.

 

Göyərtilərin çoxunda su olduğu üçün gün keçdikcə qurumağa və çürüməyə başlayır. Şkafınızdakı kahı, kahı, rukkola, cəfəri və şüyüd kimi göyərtilər tez çürüyürsə, diqqətli olmalısınız.

 

Göyərtiləri günlərlə təzə saxlamaq üçün etməli olduğunuz şey əslində çox sadədir. Soyuducuda saxladığınız zaman çürüməyəcək təzə göyərtilər üçün kağız dəsmallardan istifadə etməlisiniz. Göyərtiləri kağız dəsmala bükərək nəm və islanmasının qarşısını almalısınız.

 

Göyərtilər nə qədər az quru hava ilə təmasda olsa, bir o qədər güclü qalacaqlar. Bu üsullar sayəsində göyərti xarab olmadan təxminən 10 günə qədər təzə qala bilir. Eyni zamanda rəngini itirmir.

 

Göyərtiləri təzə saxlamaq üçün hava keçirməyən qablardan istifadə edə bilərsiniz. Bu, oksigen və nəmin yarpaqlara daxil olmasını məhdudlaşdıraraq çürümənin qarşısını alır. Təzə göyərtiləri salatlarda istifadə etməyə davam edə bilərsiniz.

 

Digər üsul isə göyərtiləri nəm bir parçaya bükərək saxlamaqdır. Bu, buxarlanmanı azaltmaqla onları daha uzun müddət təzə saxlamağa kömək edir. Vakuum torbaları və təzə kəsmə də praktik həllər arasındadır.

 

Yaşıllıqlarını təzə və praktik saxlamaq istəyənlər ilkin hazırlıq mərhələsindən keçib müxtəlif saxlama qablarına ayıra bilərlər. İlk addımda bütün göyərtiləri növünə görə doğrayıb ayıra bilərsiniz. Sonra onu təzə saxlamaq üçün istifadə edəcəyiniz qədər çıxara bilərsiniz.

 

Aynur Babayeva