Avstraliyalı alimlər ən doydurucu qidaların adlarını açıqlayıblar
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 19:54 29.04.2024
Avstraliyalı alimlər müxtəlif qidaların toxluq hissinə təsirini araşdırıblar.
Məlum oldu ki, təkcə kalorilər və yağlar deyil, həm də zülal, lif, kalsium, kalium və natrium tərkibi də vacibdir. Ən doyurucu qidalar yulaf ezmesi, balıq, lobya, portağal, yumurta, taxıl və çovdar çörəyi olub. Soyudulmuş kartof nişastanın tərkibindəki dəyişikliklər sayəsində toxluq indeksini üstələyərək xüsusilə seçilib.
Daha çox doyurucu qidalara keçid daha az yeməyə və daha uzun müddət toxluq hiss etməyə imkan verir ki, bu da arıqlamağınıza və sağlam qalmağınıza kömək edir. Qəlyanaltı kimi ət və göyərti ilə sendviçlər tövsiyə olunur.
Mənbə: pravda.ru