Hər biri "ağ qızıl" dəyərində: Qandakı hər şeyi təmizləyir
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 22:15 15.05.2024
Qarışıq qoz-fındıq boşqablarında təqdim edilən ağ qovrulmuş noxud “ağ qızıl” adlanır. Tam zülal və lif mənbəyi olan bu qəlyanaltı orqanizmdəki bir çox problemi həll edə bilər. Bitki mənşəli zülal mənbəyi olan ağ qovrulmuş noxudun nə kimi faydaları var?
Qidalandırıcı xüsusiyyətlərə malik olan bu qoz, sağlam qidalanmaya daxil edilməsi lazım olan paxlalı bitki növüdür. Əgər acsınızsa və bir müddət gözləmək lazımdırsa, evdə əldə etdiyiniz ağ qovrulmuş noxudu yeyin. Aclığı sakitləşdirən bu qozun orqanizmə təsirlərini sizə təqdim edirik:
Bu qəlyanaltı az yağlı və kalorili olduğundan onu sağlam qidalar sırasında edir. Tərkibindəki yüksək lif həzm sistemini yaxşılaşdıra və qəbizlik problemlərini aradan qaldıra bilər. Bundan əlavə, ac olduğunuz zaman az miqdarda yemək aclıq hissini sakitləşdirmək üçün kifayətdir.
Tərkibindəki bitki mənşəli protein sayəsində yaxşı bir protein qaynağı ola bilər. Vegan və vegetarian diyetlərində tez-tez istehlak edilən qəlyanaltıdır. Vitamin və mineral balansını təmin etmək üçün ağ qovrulmuş noxuddan dəstək ala bilərsiniz. Ağ qovrulmuş noxudun ən məşhur xüsusiyyəti hamiləlik dövrü ilə bağlıdır. Körpənin sağlam qidalanması üçün ananın ehtiyac duyduğu qidaları təmin edə bilər. Anemiya riskini müalicə edir və körpənin sağlamlığını qoruyur.
Əgər ürək bulanması hiss edirsinizsə , ağ qovrulmuş noxudun ürək bulanmasına qarşı müəyyən təsiri var. Ürəkbulanma zamanı orta miqdarda istehlak etdiyiniz zaman xoşagəlməz hisslərin qarşısını ala bilər. Mədə turşusunu basdıraraq bir müddət rahatlıq təmin edə bilər.
Porsiya miqdarını tənzimləməkdə problemlərin qarşısını almaq üçün qidalanma dəyərlərini yaxşı bilmək lazımdır. 100 qram təxminən 357 kaloridir. 100 qramda təxminən 58 q karbohidrat, 4,99 q yağ, 7,74 q lif və 19,9 q protein var.
Bir çox insanlar çəki artımına səbəb olan ağ noxud istehlakının mümkünlüyünü şübhə altına alır. Ancaq əksinə, kilo vermə prosesinə töhfə verə bilər. Müntəzəm pəhriz və idmanla məşğul olan insanların yeməklərinə daxil edə biləcəyi qəlyanaltıdır. Tək istehlak edildikdə çəki artımına səbəb olmur.
Aynur Babayeva