Alma qabığı çayının faydalı xüsusiyyətləri: Arıqlamağa kömək edir
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 23:20 20.05.2024
Alma qabığını atmağa ehtiyac yoxdur. Dadlı və sağlam çay hazırlamaq üçün istifadə edilə bilər. Sizi bu çayın hansı faydalı xüsusiyyətlərə malik olduğunu öyrənməyə dəvət edirik.
Alma qabıqları göz və dəri sağlamlığı üçün vacib olan A vitamini və C vitamini mənbəyidir. Bu vitaminlər immunitet sistemini dəstəkləmək üçün idealdır.
Alma qabığı kalsium və fosforla zəngindir. O, həmçinin sink, natrium, maqnezium və lazımi miqdarda dəmir ehtiva edir. Bu minerallar sağlam sümük və diş quruluşu üçün çox faydalıdır.
Alma qabığı lif mənbəyi olduğu üçün bədəndəki yağ toxumasını hədəf aldığı üçün arıqlamaq üçün ideal seçimdir. Bu liflər ürək-damar və həzm sağlamlığını qorumağa kömək edir.
Alma qabığı çayı tənəffüs və ağciyər problemləri üçün faydalıdır.
İçki qan şəkərinin səviyyəsinə cavabdeh olan fermentlərin fəaliyyətinin inhibitoru kimi işləyəcək. Nəticədə qan şəkərinin səviyyəsi azalır.
Tədqiqat nəticələrində alma qabığı xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərinə görə istehlak üçün tövsiyə edilmişdir. Bəzi tədqiqatlarda ürək-damar xəstəliklərindən qorunduğu da görüldü.