Bu, C vitamininin tam mənbəyidir, onun hər bir hissəsi müalicəvidir

Bölmə: Maraqlı › ,
Tarix: 12:53 05.09.2024

Dərmanlar ümumiyyətlə xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur. Dərman istifadə etmək istəməyən insanlar bu prosesdə adətən bitki mənşəli məhsullara müraciət edirlər. Bitki mənşəli müalicəvi qaynaq olaraq tez-tez istifadə edilən nar qabığı və zəncəfil son zamanlar tez-tez rast gəlinən ishal üçün mükəmməl həlldir. Nar qabığı və zəncəfilin möcüzəvi təsiri budur.

 

Nar bir çox insanın zövqlə istehlak etdiyi meyvələr arasındadır. Meyvəsi qədər qabığı da faydalıdır. Saç baxımından, dəri baxımına qədər demək olar ki, hər sahədə istifadə edilən nar qabığı, tərkibindəki maddələrlə demək olar ki, hər bir problemə dərmandır.

 

Tam müalicə metodu

 

Bəzi xəstəliklər xüsusilə qış aylarında daha tez-tez baş verir. Bunlardan başlıcası qrip, bronxit və boğaz ağrısı kimi xəstəliklərdir. Bu xəstəliklərin müalicəsində nar qabığı əsas rol oynayır. Nar qabığının tərkibindəki yüksək miqdarda C vitamini sayəsində bir çox xəstəlikləri müalicə etmək olar.

 

Antioksidantlar bədənimizdən toksinləri çıxarmaq üçün lazımdır. Nar qabığının tərkibində çoxlu antioksidanlar var. Bu miqdarda antioksidant xolesterolun tənzimlənməsinə fayda verir. Xolesterolu nizamlı saxlamaq həm də damarların tıkanması və ya qalxanabənzər vəzinin zəif işləməsi kimi xəstəliklərin qarşısını alır.

 

Günəş şüalarından qoruyur.

 

Nar qabığının dəriyə də çox faydalı təsiri var. Dərinin yenilənməsini təmin edən nar qabığı dərini zərərli xarici günəş şüalarından qoruyur. Əslində nar qabığı Hindistan kimi bitkilərə önəm verən ölkələrin əczaçılıq anbarlarında var.

 

Nar qabığının ən möcüzəsi onun ishala yaxşı gəlməsidir. Nar qabığı orqanizmdən çox su ifraz etdiyi ishal dövrlərində tam müalicədir. Nar qabığını qaynadılmış suda 10 dəqiqə islatmaqla istehlak etmək, ishali müalicə etməklə yanaşı, infeksiyaya səbəb olan bakteriyalara da təsir edir.

 

Mədə və bağırsaq xəstəlikləri üçün mükəmməldir.

 

Bəzi dövrlərdə artan ishalın ən əhəmiyyətli müalicə üsullarından biri də zəncəfildir. 1980-ci illərdən bəri xoraları və reflüksləri aradan qaldırdığı iddia edilən zəncəfil bağırsaqlardakı qazları çıxarır, mədə ağrıları və ürək bulanmasına təsir edir, ishalın qarşısını alır.

 

Zəncəfil orqanizmin immun sistemini gücləndirir. Bədənin infeksiyalara reaksiyasını sürətləndirməyə kömək edən zəncəfilin göbələk infeksiyasına qarşı ən təsirli bitki olduğu sübut edilmişdir. Antiseptik xüsusiyyəti ilə qida zəhərlənmələrinə qarşı da təsirlidir.

 

Təbii ağrı kəsicidir.

 

Zəncəfil müxtəlif stimulları qəbul edə bilən sinir uclarında yerləşən xüsusi hüceyrələrə təsir göstərir. Bu təsirə görə ağrı kəsici xüsusiyyətlərə sahib olduğu bilinir. Məlumdur ki, zəncəfil birbaşa ağrı və ya ağrıya səbəb ola biləcək iltihabı aradan qaldırır. Zəncəfilin ağrı kəsici xüsusiyyəti qadınların yaşadığı menstrual ağrılar, oynaq və diz ağrıları üçün də istifadə edilə bilər.

 

Gündəlik 1000 milliqram və ya 1-2 damcı istifadə edilən zəncəfil yağı xərçəngə qarşı mühüm rol oynayır. Minnesota Universitetinin araşdırmasına görə, zəncəfil kolon xərçəngində hüceyrələrin böyüməsini gecikdirir. Bundan əlavə, zəncəfilin yumurtalıq xərçənginə müsbət təsirləri olduğunu söyləmək olar.

 

HƏR SAHƏDƏ İSTƏNİLƏ BİLƏR

Zəncəfil tozu və çayı kimi demək olar ki, hər sahədə istifadəyə yararlıdır. Zəncəfil tozu yeməklərdə ədviyyat kimi istifadə edilə bilər. Pəhriz proqramlarında qatığa əlavə edilən bəzi zəncəfil tozu xoş ətir buraxa bilər. Qış aylarında çaya bal və limon əlavə edərək, istəyə görə müxtəlif ədviyyatları qarışdıraraq dəmləmək olar. Bu çay immuniteti dəstəkləməkdən faydalana bilər.

 

Mənbə: Pembenar 

Nigar Səmədli