Fındığın bilmədiyimiz faydaları!
Bölmə: Maraqlı › ,Tarix: 22:26 10.10.2024
Fındıq sağlam yağlar, zülallar və müxtəlif vitaminlərlə zənginləşdirilmiş qida mənbəyi kimi tanınır. Bununla belə, bu qidaların sağlamlıq faydalarını artırmaq üçün izləyə biləcəyiniz sadə bir üsul var.
Qida maddələrinin udulmasını artırır
Fındıqları suda bir müddət islatmaq fitik turşusu və ferment inhibitorlarının təsirini azaldaraq qida maddələrinin udulmasını artırır. Məlumdur ki, fitik turşusu minerallarla birləşərək onların orqanizm tərəfindən mənimsənilməsini çətinləşdirir. Nəmləndirmə bu komponentləri neytrallaşdırır və qoz-fındıqdakı vitamin, mineral və antioksidanların orqanizm tərəfindən daha səmərəli şəkildə sorulmasına imkan verir.
Həzm problemlərini azaldır
Islatılmış qoz-fındıq daha yumşaq və çevik olur, çeynəməyi və həzm etməyi asanlaşdırır. Həzm üzrə mütəxəssis Şikha Kumarinin sözlərinə görə, bu üsul qaz və şişkinlik kimi həzm problemlərini azalda bilər. O, həmçinin həzmsizliyin qarşısını almağa və qoz-fındıqların həzmini asanlaşdırmağa kömək edə bilər.
Antioksidant tərkibini artırır
Qoz-fındıqların islanması onların antioksidant tərkibini artıran fermentləri aktivləşdirir. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə ziyanını azaldır və xroniki xəstəliklər riskini azaldır. Buna görə də, isladılmış qoz-fındıq sağlamlıq üçün daha güclü qida mənbəyi təmin edir.
Allergik maddələri azaldır
Fındıqları suda islatmaq bəzi potensial allergen maddələrin miqdarını azalda bilər. Xüsusilə allergiyası və həssaslığı olan şəxslər üçün bu proses qoz-fındıqların daha dözümlü olmasına və onların həzmini asanlaşdırmağa kömək edə bilər.
Təkmilləşdirilmiş qidalanma profili
Islatılmış qoz-fındıq vitamin, mineral və amin turşularının səviyyəsini artırır. Bu, qoz-fındıqların qida dəyərini artırır və onları daha qidalı qəlyanaltı seçiminə çevirir. Islatma prosesi qoz-fındıqların qidalanma profilinə müsbət töhfə verir.
Təkmilləşdirilmiş nəmləndirmə
Təkmilləşdirilmiş nəmləndirmə
Fındıq təbii olaraq aşağı su tərkibinə malikdir. Suda islatmaq qoz-fındıqların nəmliyini artırır və istehlak edildikdə onları daha yumşaq və qidalı edir. Bu, xüsusilə quru və sərt qoz-fındıq üçün faydalıdır.
Mənbə: Pembenar
Nigar Səmədli